Õiguskaitsjad paluvad Putinil panna veto miitinguid puudutavale seadusele

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Fedotov
Mihhail Fedotov Foto: SCANPIX

Venemaa inimõigustevolinik Mihhail Fedotov lubas pöörduda president Vladimir Putini poole palvega panna veto seadusele, mis puudutab miitinguliste karistamise karmistamist.

Fedotovi sõnul võtab ta riigipeaga ühendust juhul, kui seaduseelnõu on saanud heakskiidu nii parlamendi alam- kui ülemkojas, vahendas Interfax. Eile läbis see riigiduumas alles esimese lugemise.

«See seaduseelnõu liigub vastupidises suunas sellele, mida vajab meie ühiskond täna. Printsipiaalselt tähtis on see, et seadusandlusesse sisseviidavad muudatused, mis puudutavad miitinguid ja demonstratsioone, suurendaksid kodanike õigusi, aga mitte ei piiraks neid,» ütles Vene presidendi inimõiguste nõukogu esimees Fedotov.

Vene parlament kiitis eile esimesel lugemisel heaks seadusmuudatuse, mis lubab sanktsioneerimata protestidel osalejaid karistada rahatrahviga, mis on enam kui kolm korda kõrgem venelaste keskmisest aastapalgast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles