Valimisjaoskonna juures Kairos lasti maha politseinik

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Egiptuse pealinnas Kairos asuva valimisjaoskonna juures lasti täna maha politseinik, kes sattus kahe presidendikandidaadi poolehoidjate konflikti.

Intsident leidis aset pealinna kirdeosas asuvas Rod al-Faragi rajoonis. Politseinikku tulistati rindu. Lisaks sai samas vägivallaaktis viga ühe tsiviilisiku jalg, vahendas AFP.

Egiptuses algas täna presidendivalimiste esimene voor, kus püütakse leida järglast eelmise aasta veebruaris lahkuma sunnitud Hosni Mubarakile.

Praegu pole teada, milliste presidendikandidaatide poolehoidjad olid veriseks muutunud tüliga seotud.

Sõdurid valvavad koolides ja teistes ametiasutustes asuvaid valimisjaoskondi üle kogu riigi. Neid aitavad valget suvevormi kandvad politseinikud.

Presidendiks kandideerib 12 inimest. Egiptuses, kus elab 82 miljonit inimest, on enam kui 50 miljonit hääleõiguslikku kodanikku. Valimisjaoskondi on 13 000 ja need on täna ning homme avatud kuni kella 20ni. Esialgseid tulemusi võiks oodata pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles