Läti peaminister astus tagasi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivars Godmanis.
Ivars Godmanis. Foto: Reuters / Scanpix

Läti peaminister Ivars Godmanis esitas president Valdis Zatlersile tagasiastumispalve, mille viimane ka rahuldas.

 Läti neljaparteilise valitsuskoalistiooni kaks erakonda, Rahvaerakond ja Roheliste ja Talunike Liit, nõudsid juba varem valitsusjuhi tagasiastumist, teatas Leta.

Godmanis pidas seejärel nõu koalitsioonipartneritega ja kohtus riigipeaga, kellele esitas ka tagasiastumispalve. «Peaminister esitas lahkumisavalduse ja ma võtsin selle vastu,» kinnitas Zatlers.

Läti poliitiline sisekriis sai veelgi hoogu juurde eelmisel nädalal, kui Godmanis teatas presidendile, et ta ei nõustu Rahvaerakonna välja pakutud valitsuskoalitsiooni remondikavaga. Seepeale teatas Zatlers avalikult, et Godmanis on tema silmis usalduse kaotanud.

Läti meedia on spekuleerinud ka teemal, kellest võiks saada Läti uus peaminister. Läbi on käinud nii praeguse rahandusministri Atis Slakterise kui välisminister Maris Riekstinši nimi. Läti president Valdis Zatlers alustab kõigi parlamendiparteidega konsultatsioone uue valitsuse moodustamiseks esmaspäeval, vahendas AFP.

Roheliste ja Talunike Liidu liider Augustus Brigmanis ja Rahvaerakonna esimees Mareks Segliņš ütlesid täna ajakirjanikele, et on valmis moodustama uue valitsuskoalitsiooni nädalaga. Nende sõnul peavad nad läbirääkimisi kõikide poliitiliste erakondadega, kuid peamiselt venelasi esindavat vasakpoolset parteid Inimõiguste Eest Ühtses Lätis läbirääkimistele ei kaasata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles