Kirde-Jaapanit tabas tugev maavärin

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärin.
Maavärin. Foto: SCANPIX

Kirde-Jaapani ranniku lähedal leidis neljapäeva varahommikul tugev maavärin magnituudiga 6,1, kuid hiidlaineohtu tõenäoliselt ei ole, teatas USA geoloogiateenistus USGS.

Teenistuse kohaselt paiknes maavärina epitsenter Hachinohest 107 kilomeetri kaugusel kirdes ja paiknes 40 kilomeetri sügavusel.

Jaapani uudisteagentuur Kyodo märkis, et maavärin raputas hooneid Aomori prefektuuris ja mujal Kirde-Jaapanis, kuid piirkonna tuumaelektrijaamades ei täheldatud häireid. Samuti ei ole väljastatud tsunamihoiatust.

Mullu märtsis tabas Jaapani kirdeosa ülivõimas maavärin magnituudiga üheksa Richteri skaalal. Maavärinale järgnenud tsunami räsis tugevalt Jaapani rannikualasid, tekitades miljarditesse dollaritesse hinnatud kahju ja nõudes umbes 19 000 inimelu.

Katastroofis sai kannatada ka Fukushima tuumaelektrijaam, mis tõi endaga kaasa suurima tuumareostuse pärast Tšernobõli katastroofi 1986. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles