Soome kohus saatis trellide taha leedulastest vennad

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaupluse vitriinis olev sülearvuti
Kaupluse vitriinis olev sülearvuti Foto: Reuters / Scanpix

Soome kohus saatis 2 aastaks ja 7 kuuks trellide taha leedulastest vennad, kes käisid Soomes vargil ja teenisid sel moel tuhandeid eurosid.


Hyvinkää ringkonnakohus võttis raskendava asjaoluna arvesse varguste põhjalikku planeerimist, vahendas STT. Kohtu hinnangul käisid noored mehed Soomes üksnes selleks, et varastada.

Leedulased murdsid Markantalo ja Carlsoni kauplustesse sisse Varkausis, Kuopios, Joensuus, Hämeenlinnas, Porvoos ja Hyvinkääl. Nad varastasid kaameraid, sülearvuteid, mobiiltelefone ja navigaatoreid.

Ühe varguse hind rahas ulatus 16 000 kuni 27 000 euroni (250 400 kuni 422 500 krooni).

Vennad murdsid kauplustesse sisse öösel, kaup laaditi autosse ja pärast seda püüti jõuda võimalikult ruttu tagasi Leetu. Kodumaal müüdi varastatud asjad maha.

Mehed peavad maksma hüvitist 100 000 eurot (1,56 miljonit krooni). Varguste põhjenduseks tõid nad töötuse, rahapuuduse ja pereprobleemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles