Ateenas on 13 000 kodutut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ateena kodutu pargipingil tukastamas.
Ateena kodutu pargipingil tukastamas. Foto: SCANPIX

Ateenas on ligikaudu 13 000 kodutut, teatas heategevusorganisatsioon Praksis kolm nädalat enne järjekordseid parlamendivalimisi, mis peaksid otsustama võlakriisis Kreeka edasise saatuse.

Ateena neljast miljonist elanikust 11 500 skvotib mahajäetud hooneid ja 1500 elab tänaval, ütles Praksise esimees Tzanetos Antypas.

«Suurem osa neist 1500st on töötud või uimastisõltlased, kes on jäänud peavarjuta pärast seda, kui rehabilitatsioonikeskused rahapuudusel suleti.»

Skvotteritest on enamik dokumentideta sisserännanud, kes elavad 15-20-liikmeliste rühmadena kesklinna mahajäetud majades.

Kreeka on võlakriisist väljatulekuks rakendanud karme kokkuhoiumeetmeid, kärpides muu hulgas viimase kahe aasta jooksul palku ja pensione kuni 40 protsenti. Töötuid on ametlikult üle miljoni ehk viiendik tööealisest elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles