Ametiühingud süüdistavad Poola rongiõnnetuses valitsust

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile Varssavis kokku põrganud kaks reisirongi.
Eile Varssavis kokku põrganud kaks reisirongi. Foto: SCANPIX

Poola raudteelaste ametiühingu hinnangul vastutab eile pealinnas Varssavis toimunud kahe reisirongi kokkupõrke eest riigi valitsus.

Raudteelaste ametiühingute liidu juhi Leszek Mieteki hinnangul näitas eilne kokkupõrge, et valitsus pole pidanud kinni oma lubadustest parandada olukorda raudteedel.

«Kõige kõrgemate otsustajate avaldused ei muuda fakti, et raudteeohutus vajab tõelisi ja viivitamatuid samme,» arvas Mieteki, kelle sõnul peavad ametiühingud otsustama, kas alustada teemale tähelepanu tõmbamiseks streiki.

«Meie arvates on see ainus, mis sunnib võtma kasutusele meetmeid Poola raudteedel turvalisuse tagamiseks,» lisas Mieteki.

Eilse kokkupõrke põhjuse väljaselgitamiseks on alustatud uurimist. Seni pole teada, miks üks reisirongidest valedele rööbastele sattus. Õnnetuses sai kergemalt vigastada kaks inimest.

Pärast märtsi alguses Lõuna-Poolas toimunud rongiõnnetust, milles sai surma 16 inimest, kinnitas riigi transpordiminister Slawomir Nowak, et Poola raudteevõrgustik on endiselt väga turvaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles