ERR.ee: Godmanise tagasiastumist nõudsid paljud

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Ivars Godmanis ning tema valitsus astusid täna koalitsioonipartnerite survel tagasi.
Läti peaminister Ivars Godmanis ning tema valitsus astusid täna koalitsioonipartnerite survel tagasi. Foto: Margus Ansu

Läti peaminister Ivars Godmanis ning tema valitsus astusid täna koalitsioonipartnerite survel tagasi.

Valitsuse tagasiastumist on nõudnud ka rahvas, president ning opositsiooniparteid, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Poliitikute seas on mitmeid arvamusi - ühed leiavad, et uue valitsuse suhtes saab läbi rääkida kõigiga, välja arvatud venemeelse parteiga Inimõiguste Eest Ühtses Lätis. Teised arvavad, et uut koalitsiooni ei õnnestu praegusel parlamendil moodustada, sest seni on katsed lõppenud nurjumisega ning kolmandad leiavad, et president peaks kiiresti algatama erakorralised valimised.

Zatlers alustab parteidega läbirääkimisi esmaspäeval.

Valitsusparteide populaarsus on Lätis praegu erakordselt madal, rahvas toetab enim vene parteid Üksmeele keskus, kellel on praegu seimi 100 kohast 18.

Piirivalve juhid aga teatasid, et rahanappusel ei suuda Läti enam täita Schengeni viisaruumiga kaasnevaid ülesandeid, sest ebaseaduslikult riiki pürgijate hulk on hüppeliselt kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles