Moody's langetas Nordea ja Handelsbankeni reitingut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea pank
Nordea pank Foto: Toomas Huik / Postimees

Rahvusvaheline reitinguagentuur Moody's teatas neljapäeval, et langetas pügala võrra pankade Nordea ja Handelsbanken krediidireitingut.

Mõlema panga reiting on nüüd Aa3, mis agentuuri hinnangul on ka pärast langust Lääne-Euroopa tugevamate seast ning ettevõtted on paremas seisus, kui nende mitmed rivaalid.

Moody's kinnitas samas SEB ja Swedbanki krediidireitingut, mis on vastavalt tasemel A1 ja A2.

Moody's hoiatas juba mai alguses, et võib langetada Rootsi nelja suurema panga krediidireitingut. Rootsi pangad peavad seda õigustamatuks.

Swedbanki finantsjuht Göran Bronner ütles kuu alguses Svenska Dagbladetile, et pank oleks väga pettunud, kui Rootsi pangasüsteemi reiting peaks langema. SEB tegevjuht Annika Falkengren nimetas seda tollal täiesti teenimatuks.

Väidetavalt lähtub Moody's otsuse tegemisel sellest, et Rootsi riigi varasem suur toetus pankadele on vähenenud. Pangad ise kinnitavad, et nende bilansi seis on tunduvalt paranenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles