Mihkelson: Gruusia on teel NATOsse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Postimees / Scanpix

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson ütles täna, et Gruusia suhtub ühisesse julgeoleku tagamisse väga tõsiselt ja on teel NATOsse.

Mihkelson, kes on NATO parlamentaarse assamblee Eesti delegatsiooni juht, kohtus täna Gruusia delegatsiooni juhi ja parlamendi väliskomisjoni esimehe Giorgi Kandelakiga, kes võtab osa Tallinnas alanud NATO parlamentaarse assamblee kevadistungist.

Kohtumise järel märkis Mihkelson, et nii nagu kinnitati NATO tippkohtumisel Chicagos, on Gruusia teel NATO liikmelisuse suunas. Seejuures on olulised lähiaja presidendi- ja parlamendivalimised Gruusias, mis kinnitavad selle suuna tähtsust.

«Gruusia panus Afganistani operatsiooni on väga suur, mis näitab väga tõsist suhtumist ühisesse julgeoleku tagamisse,» ütles Mihkelson.

Gruusia väekontingent suureneb peagi enam kui 1600 sõdurini, mis teeb Gruusiast suurima missiooni panustaja väljaspool NATOt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles