Siseminister Räsänen: politsei tegutses Hyvinkääl hästi

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politseinik leidis katuselt püssi, millega kurjategija Hyvinkääl tulistas.
Soome politseinik leidis katuselt püssi, millega kurjategija Hyvinkääl tulistas. Foto: SCANPIX

Soome siseministri Päivi Räsäneni arvates õnnestus politseinike tegevus Hyvinkääl hästi, korrakaitsjad jõudsid tulistamispaika ruttu.

«Ülevaade juhtunust on praegu veidi ebaselge ja uurimine siirdumas keskkriminaalpolitseile, kuid senise informatsiooni järgi võib arvata, et politseinike tegutsemine oli edukas,» ütles minister YLE raadio erisaates.

Räsäneni sõnul on ka Soomes võetud õppust Norrat möödunud suvel šokeerinud massitapmisest. «Norras juhtunu oli niisugune, et sellest sai võtta õppust ja seda näiteks sündmuspaigale saabumise ja olukorda suhtumise osas. Praegu on aga keeruline neid juhtumeid omavahel võrdlema hakata,» lisas ta.

Politsei avalikustas hommikusel pressikonverentsil, et tulistamises kahtlustatav mees kasutas kahte tulirelva, milleks tal luba ei olnud. Seda, kuidas ta lähikondlastelt need relvad oma valdusesse sai, politseinikud alles uurivad.

Hyvinkää kesklinnas ühe maja katuselt all tänaval olnud inimeste pihta tulistanud 18-aastane mees kasutas 22-kaliibrilist vintpüss ja sellest veelgi võimsamat jahipüssi.

Räsäneni sõnul võib juhtunu anda lisaimpulsi relvaseaduse uuendamist kaaluvale siseministeeriumi töörühmale. «Jälgitakse huviga seda, milline on olukord relvade hoidmise osas,» ütles ta.

Verises intsidendis sai viimastel andmetel surma kaks ja viga seitse inimest. Haavatutest on kõige raskemas seisundis 23-aastane naispolitseinik, kes saabus patrullautos esimesena sündmuskohale ja läks autost välja, et olukorda uurida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles