Prantslased on rahul Hollande'i esimeste päevadega presidendina

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Francois Hollande üllatusvisiidil Afganistanis.
Prantsuse president Francois Hollande üllatusvisiidil Afganistanis. Foto: SCANPIX

Pea kaks kolmandikku prantslastest kiidab heaks president Francois Hollande'i tegevuse võimuloleku esimestel päevadel, ilmnes eile avaldatud küsitluse tulemustest, võimaldades riigipeal kindlalt vastu minna parlamendivalimistele ja eurokriisiga seotud väljakutsetele.

Hollande astus ametisse 15. mail, mil Prantsusmaa majandus oli stagneerunud, tööpuudus kõrge ning mure Kreeka eurotsooni jäämise pärast kasvamas.

Tema esimesed päevad riigipea ametis olid tihedad, sisaldades muu hulgas visiite Berliini ja Washingtoni, kus ta kaitses oma eurotsooni majanduskasvule suunatud seisukohti ja kinnitas kavatsust Prantsusmaa väed kavandatust varem Afganistanist ära tuua.

Ühtlasi meeldis avalikkusele tema samm kärpida majanduslikult keerulisel ajal oma palka 30 protsendi võrra.

Uuringufirma Ifop poolt 18.-25. maini korraldatud küsitluse kohaselt toetas 61 protsenti hääleõiguslikest kodanikest presidendi samme pärast võimuletulekut.

Tegemist on paremuselt kolmanda näitajaga pärast Teist maailmasõda ja parimaga vasakpoolsete presidentide seas.

Tulemus jääb küll natuke alla Nicolas Sarkozyle, kelle toetus vahetult pärast võimuletulekut oli 65 protsenti ja Charles de Gaulle'ile, kelle näitaja 1959. aastal oli 67 protsenti.

Vastse peaministri Jean-Marc Ayrault töö kiitis sama uuringu kohaselt heaks 65 protsenti vastanuist, mis teeb temast populaarseima Prantsuse sõjajärgse valitsusjuhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles