Politsei: Hyvinkää tulistamine polnud pikalt ette plaanitud

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hyvinkää kiirabiauto tulistamispaigas.
Hyvinkää kiirabiauto tulistamispaigas. Foto: SCANPIX

Soomes Hyvinkääl eile öösel aset leidnud tulistamist uurivad politseinikud on jõudnud arvamusele, et 18-aastane nooruk polnud oma tegu pikalt ette plaaninud.

Uurimist juhtiv komissar Mika Ihaksinen rääkis Helsingin Sanomatele, et tema käitumine reede hommikul ja ka pärastlõunal ei viita massimõrva korraldamise kavale.

Politseiniku sõnul oli tulistamistes kahtlustatav mees eilsel ülekuulamisel ehmunud.
Ka lükkas Ihaksinen ümber internetis ringleva kuulujutu, nagu oleks arvatava tulistaja isa politseinik.

Kahe inimese mõrva ja seitsme inimese haavata saamisega tegelevad eksperdid võtsid oma kätte kahtlustatava arvuti, kuid selle uurimiseni pole veel jõutud.

Ihaksinen rääkis MTV3 uudistesaatele, et esimesena hakkas nooruk tulistama püssist, millel oli summuti. See oli põhjuseks, miks inimesed tänaval pikali kukkusid ja keegi ei mõistnud, et seal tulistatakse.

Kui nooruk haaras teise relva, millel aga summutit polnud, hakkasid kostma ka lasud, nentis komissar. Just need tõid kaasa kahe inimese hukkumise ja tekitasid raskeid vigastusi ülejäänutele, lisas Ihaksinen.

Nende paukude tõttu sai politsei väljakutse ja oli sündmuspaigal umbes minutiga.

Politsei oli varem avalikustanud, et kõik kolm tulirelva olid pärit noore mehe vanematele kuuluvast relvakapist, mis oli nõuetekohaselt lukustatud. Ta võttis need ilma luba küsimata. Noorukil relvaluba pole.

Juhtunu uurimine jätkub kahtlustatava ja tunnistajate küsitlemisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles