Opositsioon kavandab Moskvasse 50 000 osavõtjaga miitingut

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakrinde koordinaator Sergei Udaltsov
Vasakrinde koordinaator Sergei Udaltsov Foto: SCANPIX

Opositsiooni esindajad eitasid Moskva linnavalitsusele taotluse 50 000 osavõtjaga miitingu korraldamiseks kesklinnas 12. juunil.

Vasakrinde liidri Sergei Udaltsovi sõnul plaanitakse koguneda Valgevene vaksali juurde, liikuda sealt edasi piki Tverskaja tänavat kuni Borovitskaja väljakuni, kus tahetakse pidada maha rahvakoosolek.

Opositsionääri sõnul võtsid aktsiooni organisaatorid linnavalitsuse juures koha sisse juba eile õhtul ja valvasid seal terve öö, et anda hommikul oma taotlus sisse esimesena.

«Me plaanime alustada rongkäiku kell 14, miiting peaks algama kell 15. Avaldusel on kirjas, et demonstratsioonist võtab osa 50 000 inimest,» jutustas Udaltsov.

Solidarnosti (Solidaarsus) aktivist Sergei Davidis kinnitas täna Interfaxile, et opositsiooni esindajad esitasid avalduse demonstratsiooni korraldamiseks esimesena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles