Vilnius kaalub monumenti paavst Johannes Paulus II-le

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Johannes Paulus II.
Paavst Johannes Paulus II. Foto: SCANPIX

Paavst Johannes Paulus II nime kandvate koolide esindajad ütlesid pärast nädalavahetusel Leedus toimunud kohtumist, et kaaluvad ideed rajada seitsme aasta eest surnud kirikupeale Leedu pealinna mälestussammas.

«Mälestus tuhmub, kui inimest ei näe. Kuigi paavst Johannes Paulus oli suurmees, tulevad kooli uued põlvkonnad, ning mälestust tuleb säilitada,» ütles idee algataja, Vilniuse Johannes Paulus II nimelise progümnaasiumi direktor Janina Vysocka.

Vysocka sõnul loodetakse, et mälestussammas püstitatakse poolakeelse kooli ette 2014. aastal, kui kool tähistab asutamise 20. aastapäeva.

Nädalavahetusel Vilniuses toimunud foorumil osalesid 90 Johannes Paulus II nime kandva kooli esindajad. Valdav osa paavsti nime kandvatest koolidest asub Poolas, kuid neid on ka Saksamaal, Ukrainas ja teistes riikides.

Poolas 1920. aastal sündinud Johannes Paulus II, kodanikunimega Karol Józef Wojtyła, oli katoliku kiriku pea aastatel 1978-2005. Leedut külastas paavst 1993. aasta augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles