Obama võiduvõimalused valimistel saavad selgemaks suvel

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama valimiskampaaniat tegemas.
Barack Obama valimiskampaaniat tegemas. Foto: SCANPIX

Suve lõpuks on Ühendriikides hoopis selgem pilt, millised on Vabariiklaste võimalused president Barack Obama vastu.

Arvamusuuringute põhjal on juba nüüd, viis kuud enne valimisi kampaanias viik -  toetus tagasivalimist taotlevale president Barack Obamale ja ta vabariiklastest rivaalile Mitt Romneyle on praktiliselt võrdne, vahendas ETV «Välisilm».

Gallupi viimane küsitlus näitas, et kui valimised toimuksid täna, saaksid nii Obama kui Romney 46 protsendi protsendi valijate häältest.

Seega kõigi märkide järgi tulevad seekordsed presidendivalimised ilmselt erakordselt tasavägised, vaatlejate hinnangul võib korduda samalaadne stsenaarium nagu  aastal 2000, kui George W. Bush saavutas Al Gore'i üle võidu vaid napi häälteenamusega.

Obama sõnul on USA tema juhtimisel suurest kriisist väljunud, Romney tuletab valijatele samas meelde, et Obama ei ole suutnud USAs oluliselt vähendada tööpuudust, mis on 8,1 protsenti, Ühendriikide analüütikud märgivad, et seni ei ole ühtegi presidenti ametisse tagasi valitud, kui töötuse näitaja on üle 8 protsendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles