Venemaal toimus viimaste aastate suurim raharööv

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavalt kandsid kaks röövlit liiklusmiilitsa vormi.
Väidetavalt kandsid kaks röövlit liiklusmiilitsa vormi. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Eile rööviti Venemaal Tuula oblastis panga kassiirilt enam kui 43 miljonit rubla (ligi 15 miljonit Eesti krooni), röövijate tabamiseks on käivitatud mitut oblastit hõlmav suuroperatsioon.


Maskides röövlid ründasid erapanga rahaautot Doni- nimelise maantee  267. kilomeetril, teatas RIA Novostile Tuula oblasti siseasjade osakonna pressiesindaja Sergei Jelenski.

Miilitsa andmetel veeti raha Doni-äärsest Rostovist Moskvasse. «Pole välistatud, et kurjategijad jälitasid rahavedu. Samas on miilitsal tekkinud küsimus, miks veeti nii suurt summat ilma kaitseta,» rääkis Jelenski.

Tema sõnul leidsid käeraudades juhi ja kassiiri möödasõitjad, kes teatasid juhtunust ka miilitsasse. Pangatöötajad rünnaku ajal viga ei saanud.

Röövleid otsitakse nii Tuula kui ka sellega piirnevatest Moskva, Kaluuga, Litepski, Rjazanski ja Orjoli oblastist.

Väidetavalt ründasid rahaveo autot seitse automaatidega relvastatud röövlit, kellest kahel oli seljas liiklusmiilitsa vormi. Röövlid blokeerisid oma sõidukiga panga Pervõi Protsessingovõi BanK Toyota tee. Ähvardades pangatöötajaid relvaga, panid nende käed raudu ja võtsid kotid rahaga ning põgenesid.

Juhtumi kohta on algatatud uurimine ning süüdimõistmise korras võib karistada kuni 15-aastase vangistusega.

Tegu on väidetavalt viimaste aastate jooksul toimepandud suurima raharööviga. Kaks aastat tagasi rööviti Baikali panga Tšita filiaalist 38,7 miljonit rubla, seitse kangi kulda ja kümme kangi hõbedat. Röövi ajal tapeti kaks valvurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles