Kohus lubas Hyvinkääl tulistanud Eero Hiltuneni võtta vahi alla

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hyvinkää kiirabiauto tulistamispaiga lähistel.
Hyvinkää kiirabiauto tulistamispaiga lähistel. Foto: SCANPIX

Hyvinkää ringkonnakohus andis eile loa võtta vahi alla 18-aastane Eero Hiltunen, keda kahtlustatakse kahes mõrvas ja seitsmes mõrvakatses.

Mees on tulistamise omaks võtnud, kuid motiivi osas pole siiani mingi selgust, vahendas iltalehti.fi.
Hyvinkääl ööl vastu laupäeva tulistanud nooruk otsis kodust üles isa relvakapi võtmed, tegi selle lukust lahti ja valis välja kolm tulirelva. Neist kasutas ta kahte, kolmanda peitis kodu lähedale loodusesse.

Politsei kinnitusel sisaldas Hiltuneni jahindusega tegeleva isa relvakapp valdavalt haavlipüsse, kuid neid ta ei võtnud.

«Seaduse järgi peab relvakapp olema lukustatud ja selle võti tuleb panna pereliikmete käeulatusest eemale,» rääkis veretöö uurimist juhtiv komissar Mika Ihaksinen täna Ilta-Sanomatele.

Komissari sõnul pööratakse sellele detailile tähelepanu eeluurimise lõppfaasis.

Seitsmest haavata saanust kaks said eile haiglast koju. Viiest haavatust nelja seisund on stabiilne.

Kõige raskemas olukorras on endiselt aga 23-aastane naispolitseinik, kelle edasise ravi osas langetatakse otsus täna. Töölö haigla ravijuht Eero Hirvensalo rääkis, et politseinik vajab neljandat operatsiooni kohe, kui tema seisund peaks seda võimaldama.

Komissar Ihaksineni kinnitusel on Töölö haigla reanimatsiooniosakonnas lebava naispolitseiniku seisund väga kriitiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles