Venemaa algatas Berezovski suhtes kaks uut kriminaalasja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Berezokvski
Boriss Berezokvski Foto: SCANPIX

Venemaa juurdluskomitee algatas Londonis eksiilis elava Vene ärimehe Boriss Berezovski suhtes kaks uut kriminaalasja, süüdistades teda üleskutsetes rahutustele 2012. aasta veebruaris ja aprillis.

«(Aprillikuus internetis avaldatud) teksti sisu annab tunnistust sellest, et Berezovski kutsus avalikult Venemaa kodanikke massirahutustele, millega kaasneb vägivald, aga täpsemalt massiliste aktiivsete õigusvastaste tegevuste toimepanekule Moskva avalikes kohtades eesmärgiga takistada vägivalla abil seaduslikult valitud Venemaa Föderatsiooni presidendi inauguratsiooni ja tema pääsu Kremlisse 7. mail, lubades tema kinnipidamise ja liikumisvabaduse piiramise eest rahalist tasu,» ütles juurdluskomitee pressiesindaja Vladimir Markin teisipäeval Interfaxile.

Juurdluskomitee hinnangul sisaldub üleskutse massilistele rahutustele ja Venemaa presidendivalimiste vägivaldsele takistamisele ka Berezovski pöördumises «Avalik kiri neile, kes pole sündinud NSVL-is», mille ta avaldas 1. veebruaril ühe raadiojaama saidil.

«Kaks kriminaalasja on ühendatud üheks menetluseks. Toimuvad uurimistoimingud, mille eesmärgiks on kuriteo tõendite kogumine ja kinnitamine,» viitas Markin.

Briti võimud, kes andsid Berezovskile põgeniku staatuse 2003. aastal, on keeldunud teda välja andmast Venemaale, kus võimuladviku ägedat kriitikut süüdistatakse mitmes kriminaalasjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles