Saksa, Prantsusmaa ja Austraalia saatsid Süüria suursaadiku riigist välja

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria saatkond Berliinis.
Süüria saatkond Berliinis. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa, Saksamaa ja Austraalia otsustasid enam kui saja tsiviilisiku elu nõudnud Houla veresauna tõttu välja saata Süüria suursaadiku.

Prantsuse välisminister Laurent Fabius nimetas Süüria presidenti Bashar al-Assadi mõrtsukaks, kes peab võimult lahkuma, vahendas Reuters ajalehele Le Monde antud intervjuud. Ja mida varem, seda parem, lisas ta.

Prantsuse president François Hollande ütles, et otsus saata suursaadik Süüriasse tagasi polnud ühepoolne, vaid võeti vastu pärast läbirääkimisi Prantsuse partnerriikidega.

Austraalia välisminister Bob Carr ütles, et Houla massimõrva eest vastutavad isikud tuleks vastutusele võtta.

Lisaks neile kolmele rääkisid veel mitme teisegi riigi esindajad Reutersile, et plaanivad Süüria diplomaatide väljasaatmist.

ÜRO ja Araabia Liiga rahuvahendaja Kofi Annan kohtus täna Damaskuses al-Assadiga. ÜRO endine peasekretär Annan teeb sellest ülevaate Eesti aja järgi kell 18 algaval pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles