Rio karnevali varjutavad vargused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile algas Brasiilias Rio de Janeiros traditsiooniline karneval.
Eile algas Brasiilias Rio de Janeiros traditsiooniline karneval. Foto: AP / Scanpix

Rio de Janeiro tänavail algas pühapäeva õhtul sambakarneval, maailma suurima peo meeleolu varjutab aga karnevalipäevadel järsult suurenev kuritegevus.


Pidustuste alguspäevaks oli paljaks röövitud juba sadakond turisti. Enamikul juhtudest ründasid väliskülalisi relvastatud jõugud.

Brasiilia meedias on see tekitanud spekulatsioone teemal, kas Rio on ikka 2016. aasta suveolümpiamängude korraldamiseks piisavalt turvaline linn. Olümpiat soovivad korralda lisaks Riole Madrid, Chicago ja Tokyo.

Mõne päeva eest tungis pusside, käsirelvade ja granaatidega relvastatud jõuk ameeriklaste, brittide ja argentiinlaste ööbimiskohta Rio keskuses, viies kaasa nende iPodid, foto- ja videokaamerad ning raha.

Pühapäeva varahommikul aga ründasid röövlid Copacabanal asuvat väikest hotelli, kus peatunud 13 turisti kaotasid kõik oma väärisesemed.

Samal ajal tabas sõjaväepatrull röövlipaari, kes kimbutas kuuest sakslasest ja neljast ameeriklasest koosnenud seltskonda.

Rio politsei on toonud karnevalipäevadeks tänavaile täiendavalt patrulle. «Kõigis suurlinnades on probleeme. Ma käisin Rooma ja mind rööviti paljaks,» ütles Rio turismipolitsei ülem Fernando Veloso.

Ühtekokku patrullib Rio tänavail karnevali ajal 9800 politseinikku, keda abistab ka sõjavägi. Rio karnevalinädalale saabub enam kui 700 000 turisti, neist enamik välismaalt.

Veloso sõnul satuvad turistide rohkust arvestades röövi ohvriks siiski vaid üksikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles