Romney tagab endale võiduga Texases delegaatide piisava toe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney
Mitt Romney Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste eelvalimised Texase osariigis võitis Mitt Romney, kes saavutas ühtlasi erakonna presidendikandidaadiks valituks osutumiseks nõutava valijameeste arvu, selgus eile õhtul esialgsetest prognoosidest.

Massachusettsi endine kuberner Romney kogus 71 protsenti häältest, selgus uudistekanalite Fox News ja CNN teadetest, mis ühtisid ka NBC telejaama prognoosiga.

Ennustatav võit peaks tagama Romneyle vajaminevad 1144 delegaati, kelle häältega erakonna kandidaadiks osutumisel asuks ta novembris kukutama demokraadist presidenti Barack Obamat.
Romney väljendas avalduses heameelt Texase 155 delegaadist piisava hulga võitmise üle, kes tagavad talle vajaminevad hääled.

«Meie partei on tulnud kokku eesmärgiga jätta selja taha viimase kolme ja poole aasta ebaõnnestumised. Mul puuduvad illusioonid meie ees seisvate ülesannete raskuse kohta. Ent mis iganes väljakutsed meil ees seisavad, me ei kavatse rahulduda vähemaga kui et toome Ameerika tagasi täistööjõu ja õitsengu rajale,» ütles Romney.

Vabariiklaste riikliku komitee (RNC) esimees Reince Priebus tervitas võitu, öeldes, et Texas sillutab tee partei konvendiks, mis peetakse augustis Florida osariigis Tampas, kus Romneyst saab ametlikult erakonna kandidaat ning selgub ka asepresidendikandidaat.

Romney oli ainus aktiivset kampaaniat tegev kandidaat Texases, mis on rahvaarvult USA osariikide seas teisel kohal.

Texase kongresmen Ron Paul kogus oma koduosariigis 10 protsenti toetust, katoliiklasest Pennsylvania osariigi endine senaator Rick Santorum sai seitse ja esindajatekoja kunagine spiiker Newt Gingrich viis protsenti häältest, märkis CNN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles