Sõber: Breivik tegi iluoperatsiooni, kuna tahtis aarialase nina

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik Foto: SCANPIX

Norra massimõrvari Anders Behring Breiviki kohtuprotsessil Oslos andsid eile tunnistusi endised sõbrad, kelle sõnul muutus Breivik mitu aastat enne tapatalguid kinniseks ning lõpetas nendega suhtlemise.

Kohtus tunnistasid eile Breiviki neli endist sõpra, kirjutab BBC.

Tunnistajate palvel said nad jääda anonüümseks ning nende tunnistuste andmise ajaks viidi Breivik kohtusaalist minema.

Teise sõbra sõnul hakkas Breivikit vaevama sisserännanute küsimus umbes 2006. aasta paiku. Alates sellest ei saanud temaga muust rääkida kui immigrantidest ja poliitikast.

Samal ajal kolis Breivik oma ema juurde tagasi. Ta hakkas kirjutama avalikke kirju, milles nimetas Norra poliitikuid «kõigesööjaks» ning tal kinnistusid väga konservatiivsed vaated.

Kui Breivik hakkas 2011. aasta alguses üürima maal asuvat farmi, arvasid sõbrad, et mees vajab lihtsalt puhkust ja linnakärast eemal olemist ning ta muutub.

Kui nad tahtsid teda aga külastada, said nad Breivikilt eitava vastuse.

Varem antud tunnistuses rääkis üks sõpradest Breiviki 1999. aasta ninaoperatsioonist.

Breivik oli iluoperatsiooni põhjendanud sellega, et teda lõi üks Pakistani päritolu mees rusikaga näkku ning ta ninaluu murdus. Sõprade kinnitusel midagi sellist ei toimunud.

Sõbra kinnitusel lasi Breivik oma nina muuta, et ta rohkem «aarialane» välja näeks.

Siis veel suhtlusaldis Breivik oli keskendunud oma välimuse muutmisele: ta kasutas puudrit ning hoolitses pidevalt oma soengu eest.

Andres Behring Breiviki käe läbi kaotas möödunud aasta juulis elu 77 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles