Aserbaidžaan hoidis ära terrorismiakti Eurovisiooni lauluvõistlusel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurovisiooni lauluvõistluse jaoks ehitatud kristallhall
Eurovisiooni lauluvõistluse jaoks ehitatud kristallhall Foto: SCANPIX

Eelmisel nädalal toimunud Eurovisiooni lauluvõistluse ajal nurjas turvateenistus mitu terroristide rünnakut ja vahistas kahtlusaluseid, ütles Aserbaidžaani kaitseminister kolmapäeval.

«Grupi põhieesmärgiks oli rünnata Bakuud lauluvõistluse toimumise ajal,» sõnas minister. «Ennetava abinõuna vahistati rühma kuulunud 40 meest.» Lisaks võeti rünnaku kavandajatelt ära suures koguses tulirelvi ning lõhkeohtlikke aineid.

Kaitseministri sõnul osutasid mõned kahtlusalused vahistamisel vastupanu ning kaks terrorismiakti plaaninud aserbaidžaani meest surid.

Mehed plaanisid rünnata kontserdihalli, Aserbaidžaani presidenti Ilham Aliyevi, politseihooneid, välismaalaste poolt külastatavaid hotelle, mošeesid ja teisi religioosseid paiku.

Rünnaku plaanides osalejad muretsesid endale Eurovisiooni lauluvõistluse piletid, et kontserdisaalis terrorismiakt toime panna.

Samuti kuulus nende sihtmärkide hulka luksushotell Hilton, kus peatusid näiteks briti laulja Engelbert Humperdinck ja Prantsusmaa esindaja Anggun. Hotellis toimusid ka pressikonverentsid.

Väitetavalt kavandasid terroristid rünnata ka naftariigi juhti Aliyevi tema visiidi ajal riigi loodepiirkonda.

«Turvateenistus võttis grupi vahi alla turvaoperatsioonide ajal Bakuus, Ganjas,
Sumgayitis ja teistes piirkondades,» lisas minister, kes otsustas lauluvõistluse toimumise nädalal mitte inimestele ohust teada anda, et hoida ära paanika.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles