Ekspert: Breivik oli veresauna korraldamise ajal ravimite mõju all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Breivik 30. mai kohtuistungil
Breivik 30. mai kohtuistungil Foto: SCANPIX

Anders Behring Breivik võttis ebaseaduslikke erguteid, et suurendada oma füüsilist ja vaimset võimekust, ütles toksikoloogia professor Joerg Moerland neljapäevasel kohtuistungil.

Breivik kinnitas kohtule, et oli manustanud segu efedriinist, kofeiinist ja aspiriinist enne massimõrva toimepanekut eelmise aasta juulis.

Segu on illegaalne Norras ja mujal maailmas, kuid on siiski populaarne kulturistide hulgas, kes kasutavad seda kaalu kaotamiseks ja ergutina.

Moerlandi sõnul tõstab efedriin enesekindlust ja sooritusvõimet.

Enne 22. juuli tapatalgut võttis 33-aastane Breivik ka anaboolseid steroide, et kasvatada lihasmassi.

«Minu meelest ei kaasnenud steroidide kasutamisega mingeid kõrvalnähtusid, kuid ma ei saa välistada, et need ei aidanud kaasa tema agressiivsele ja ärritunud seisundile,» ütles Moerland kohtule.

Kohtuprotsessis üritatakse kindlaks teha, kas Breivik oli veresauna korraldamise ajal terve mõistuse juures. Pärast vastavat kohtuotsust saadetakse mees kas vangi või psühhiaatriahaiglasse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles