Leedu ehitusettevõte Vetruna katkestas töö Ignalina tuumajaamas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ignalina tuumajaam.
Ignalina tuumajaam. Foto: SCANPIX

Leedu ehitusettevõte Vetruna katkestas töö Ignalina tuumajaama sulgemis- ja konserveerimistööd pärast nurjunud läbirääkimisi projekti peatöövõtjaga Nukem Technologies, teatasid neljapäeval mitteametlikud allikad BNSile.

Allikate sõnul katkestas alltöövõtja Vetruna neljapäeval tööd, kuna Nukemiga on erimeelsusi võlgnevuste osas ja pooled pole puuduolevates summades kokkuleppele jõudnud.

«Paistab siiski, et Nukem ja Vetruna lõpetavad läbirääkimised edukalt, kuid praeguseks on tööd katkestatud, mis oli kõigi jaoks üllatus. Vetruna töölised ei tööta tänasest alates objektil,» kinnitas allikas.

Nukem pole ametlikult kuuldusi kinnitanud, samuti pole Ignalina tuumajaama kommunikatsioonijuhi sõnul teavitatud koostöö katkemisest jaama juhtkonda.

Nukem Technologies ja Vetruna allkirjastasid leppe 2010. aasta augustis. Vetruna vahetas tollal välja ettevõtte Ranga IV, mis kõrvaldati Ignalina tuumajaama konserveerimise projekti teostamiselt samuti erimeelsuste tõttu Nukemi juhtkonnaga ja läks hiljem pankrotti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles