USA skandaalne senaator vabastati süüdistusest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Edwards
John Edwards Foto: SCANPIX

USA endine presidendikandidaat,  skandaali tekitanud senaator John Edwards vabastati eile tema vastu esitatud süüdistustest.

Valimiskampaania rahade ebaseaduslikus kasutamises süüdistatud 58-aastase mehe vastu oli kokku esitatud kuus süüdistust, kirjutab AP.

Kuna vandekohtunikud ei jõudnud viies süüdistuse punktis kokkuleppele, siis kohtunik tühistas need. Ka rahade ebaseadusliku kasutamise süüdistus langes ära.

Edwardsit süüdistati selles, et ta kasutas kahelt jõukalt isikult valimiskampaaniaks saadud raha oma raseda armukese varjamiseks, kui ta 2008. aastal presidendiks pürgis.

«Ma ei ole kunagi teinud midagi ebaseaduslikku ega ole kunagi mõelnudki teha. Kuid samas olen siiski mõne asja vastu  patustanud, nagu me kõik, ning selles saan süüdistada vaid iseend, mitte kedagi teist,» sõnas Edwards.

Kui Edwards oleks valimiskampaania rahade ebaseaduslikus kasutamises süüdi mõistetud, oleks USA seaduste järgi saanud talle määrata kuni 30 aasta pikkuse vanglakaristuse ja üle 100 miljoni dollari suuruse trahvi.

Prokurör ei ole veel teatanud, kas kavatseb Edwardsi kohta langetatud otsuse edasi kaevata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles