Hiina ja USA suhteid pingestab nuhkimisskandaal

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poisike USA ja Hiina lipuga.
Poisike USA ja Hiina lipuga. Foto: SCANPIX

Hiina ametivõimud võtsid aasta alguses kinni julgeolekutöötaja, keda kahtlustatakse sensitiivse informatsiooni edastamises Ameerika Ühendriikidele, kirjutab The New York Times.

Ajalehe oletusel on tegemist viimaste aastate tõsiseima spiooniskandaaliga Hiinas, vahendas AFP.

Väljaande nimetuks jääda soovinud allika sõnul töötas kahtlustatav arvatavasti Hiina siseministeeriumis. Ministeeriumi koosseisu kuulub ka riigi tähtsaim luureamet.

The New York Timesil pole andmeid salajase teabe iseloomu kohta, mida kahtlustatav Hiina võimude oletusel USA-le edastas.

Välisminister Hillary Clinton ega ka ministeeriumi esindajad ei soovinud juhtunut ajalehele mitte mingil moel kommenteerida.

BBC vahendab viitega Hongkongi meediale, et kahtlusaluseks on julgeolekuministri asetäitja erasekretär. Väidetavalt töötas ta Luure Keskagentuuri (CIA) heaks.

Tegemist võib olla kõrgeimal tasemel lahvatanud spiooniskandaaliga Hiina ja USA vahel pärast 1985. aastat, mil luureametnik Yu Qiangsheng ameeriklaste poolele üle läks, vahendas BBC.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles