Galerii: Balti geiparaad Riias möödus rahumeelselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Umbes 400 inimest osales laupäeval Riia kesklinnas Balti geiparaadil, mis möödus suuremate intsidentideta, politsei pidas kinni vaid ühe osalejate pihta muna visanud mehe.

Rongkäik liikus vikerkaare- ja rahvuslippude lehvides kesklinnast Vērmanesi parki ning muusika ja aplausi saatel teele asunud pidulisi ei peletanud isegi alanud rahe.

Üritusest võtsid osa seksuaalvähemuste esindajad ja nende toetajad Lätist, Leedust ja Eestist, aga ka Armeeniast Gruusiast, Kasahstanist, Kõrgõzstanist, Ukrainast, Venemaalt ja Valgevenest.

Kohale oli tulnud hulk diplomaate -- USA suursaadik Lätis Judith Garber, USA suursaadik Eestis Michael Polt ning samuti Hollandi, Norra ja Taani suursaadikud ja teised diplomaadid, sealhulgas Läti välisminister Edgars Rinkevičs ja Ühendriikide asevälisministri abi Thomas Melia.

Parki ümbritseva tara taga avaldas meelt kümmekond protestijat, kes hoidsid käes plakateid kirjadega nagu «Lõpetada agressiivne homoseksualismi propaganda Lätis!», vilistasid ning tegid osalejate suunas ebasündsaid žeste. Parki valvanud politsei tegi aktsioonile kiire lõpu.

Baltic Gay Pride'iga seotud üritused kestavad terve laupäeva pärastlõuna.

Balti geiparaadide traditsioon sai alguse 2009. aastal Riiast ning on sestsaadik peetud igal aastal erinevas Balti riikide pealinnas.

Rinkevičs kiitis rahumeelselt möödunud homotralli. «Sellised üritused edendavad diskussiooni selles keerulises küsimuses,» ütles ta ajakirjanikele. «See on märk ühiskonna kasvanud teadlikkusest,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles