Hamburgis rüselesid vasakradikaalid ja neonatsid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvahulgad Hamburgis 2. juunil.
Rahvahulgad Hamburgis 2. juunil. Foto: SCANPIX

Saksamaal Hamburgis läksid eile vastamisi vasakäärmuslikud noorukid ja neonatsid, mistõttu sekkus toimuvasse politsei.

Ligi 3000 neonatsi marssis eile tänavatel, et avaldada meelt tolerantsuse ja multikultuursuse vastu. Vastukaaluks sellele tuli oma demonstratsiooniks välja 10 000 inimest, vahendas The Local.

Kodanike turvalisuse tagamiseks oli Hamburgis väljas ligi 4400 politseiniku, kuid kokkupõrkeid nad ära hoida ei suutnud.

Vasakradikaalid üritasid peatada neonatside aktsiooni ja püstitasid nende teele prügikastidest ja muust käepärasest materjalist barrikaade, mis hiljem põlema pandi.

Vasak- ja paremradikaalide omavahelised kokkupõrked tõi kaasa mitu tundi kestnud laastamistöö. Pealtnägijate kinnitusel meenutasid tänavad lahinguvälja.

Taplusesse sekkunud politseinike pihta loobiti kive ja pudeleid, korrakaitsejõud võtsid kirgede jahutamiseks kasutusele veekahurid.

Politsei ametiühingu GdP hinnangul tekitas mürgel materiaalset kahju umbes 1,5 miljonit euro eest.

Vigastada sai 38 politseinikku, tules hävis 10 politseiautot. Korrakaitsejõud võtsid kinni ja toimetasid jaoskondadesse 700 kaklejat.

Telekanali N-tv andmetel põles maha ka mitu eraomanikule kuulunud sõidukit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles