Vene president nõuab Ganini tapjate leidmist ja karistamist

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Ganini haud Mustvee surnuaial
Dmitri Ganini haud Mustvee surnuaial Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Venemaa hakkab nõudma Dmitri Ganini hukkumises süüdi olevate inimeste karistamist, seisab president Dmitri Medvedevi kirjas poja kaotanud Veera Ganinale.


Ganin pussitati surnuks Tallinnas 2007. aasta aprillis pronksöö sündmuste käigus, vahendas

Vesti.ru

.

Kremli pressiteenistuse vahendatud kirjas nõuab president Medvedev Ganini surmas süüdi olevate inimeste leidmist ja karistamist.

«Teie poja hukkumine 2007. aasta aprilli dramaatiliste sündmuste käigus vapustas meid kõiki,» seisab kirjas.

«Dmitri omas teravdatud õiglustunnet ja protesteeris avalikult pühadustteotava plaani vastu Euroopa fašismist vabastajaid kujutava sõjamemoriaali üleviimise vastu.
Tema pidas seda nende mälestuse teotamiseks. Teie poeg kaitses mitte üksnes kangelaslikku minevikku. Ta kaitses nende inimeste kodanikuväärikust, kes austavad oma elu maailma rahu eest andnud inimeste mälestust,» kirjutab Vene riigipea.

«Igasugused katsed õigustada natsismi ja laimata kangelasi-võitlejaid viivad lubamatult silmakirjalikult ajaloo revideerimiseni. Venemaa hakkab otsustavalt ja järjekindlalt sellele vastu,» seisab kirjas.

«Tahan teile kinnitada, et me kavatseme kindlalt nõuda Dmitri Ganini hukkumises süüdi olevate inimeste üles leidmist ja et nad kannaksid õiglast karistust,» seisab  Veera Ganinale 22. veebruaril saadetud vastuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles