Vene presidendi inimõiguste nõukogu liikmete read hõrenevad

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Fedotov
Mihhail Fedotov Foto: SCANPIX

Kuus inimest kirjutas lahkumisavalduse Venemaa presidendi inimõiguste nõukogust pärast Vladimir Putini ametisse astumist ja kokku on viimastel kuudel loobunud sellest tööst neljandik liikmetest.

Nii näiteks otsustas lahkuda ajakirjanik Leonid Radzihhovski, teoreetikuid ja praktikuid ühendavat apoliitilist organisatsiooni (Ühiskondliku Leppe Instituut) juhtiv Aleksandr Auzan, Avalikustamise kaitse fondi president Aleksei Simonov, humanitaararengu instituudi direktor Tatjana Maleva ning etnopoliitiliste- ja regionaaluuringute keskuse juht Emil Pain, kirjutab Kommersant viitega inimõigustevolinik Mihhail Fedotovile.

Kinnitamata andmetel plaanib nõukogust lahkuda ka Demokraatia ja inimõiguste arengu keskuse juht Georgi Džibladze.

Mullu detsembris lahkusid nõukogust ajakirjanik Svetlana Sorokina ja inimõiguslane Irina Jassina. Naised põhjendasid oma otsust duumavalimiste tulemuste võltsimistega.

Aprilli lõpus ja mai alguses teatasid lahkumisest Transparency Internationali Vene esinduse juht Jelena Panfilova ja politoloog Dmitri Oreškin.

Venemaa presidendi inimõiguste nõukogusse võib kuuluda maksimaalselt 40 inimest. Fedotovi sõnul paneb ta oma ameti seal maha, kui nõukogust lahkub enam kui 20 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles