Marodöörid tegid Nigeeria lennukivrakis puhta töö

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeameti töötajad õnnetuspaigal Lagoses.
Päästeameti töötajad õnnetuspaigal Lagoses. Foto: SCANPIX

Nigeerias Lagoses alla kukkunud McDonnell Douglas MD-83 vraki juurde jõudsid esimestena marodöörid, kes võtsid endale hukkunute isiklikke asju, kirjutab The Daily Times.

Pealtnägijate sõnul jõudsid eriteenistuste autod õnnetuspaigale 45 minutit pärast katastroofi. Enne neid tegid seal puhta töö kohalikud röövlid, kes ei pidanud paljuks omastada näiteks ohvrite mobiiltelefone.

Alles mõni aeg pärast politseinike saabumist lasid marodöörid jalga.

Uudisteagentuuri AFP andmetel kogunes õnnetuspaigale tuhandeid kohalikke inimesi, raskendades päästeautode juurdepääsu rusudele.

Kohalikule erafirmale Dana Airline kuulunud reisilennuk, mis oli teel Abujast Lagosesse, kukkus vaeste elurajoonis alla eile kell 14.44 kohaliku aja järgi.

Mõningane segadus on hukkunute arvu osas. Reutersi andmetel oli lennukis 153 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Veel on meedias teatatud, et pardal oli 147 reisijat ja kuus meeskonnaliiget. Reisilennuk MD-80 on mõeldud 140 reisijale.

Lisaks sai maapinnal surma seni veel kindlakstegemata arv inimesi.

Viimaste andmete järgi on leitud üks lennuki mustadest kastidest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles