Standard & Poor's: Kreeka lahkumine eurotsoonist on üsna tõenäoline

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka.
Kreeka. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise reitinguagentuuri Standard & Poor's (S&P) hinnangul on olemas võimalus üks kolmele, et Kreeka lahkub lähikuudel eurotsoonist.

«Meie arvates on olemas võimalus üks kolmele, et Kreeka lahkub lähikuudel eurotsoonist pärast 17. juuni valimisi,» märgiti S&P ülevaates, milles ühtlasi hoiatati, et selline variant võib riiki tugevasti kahjustada.

Prantsuse rahandusminister Pierre Moscovici kinnitas pühapäeval, et Kreeka lahkumine eurotsoonist on päevakorras, kui Ateena ei suuda rakendada kokkuhoiumeetmeid, mida temalt nõutakse Euroopa Liidu ja Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) abipaketis. Prantsuse rahandusminister reageeris Kreeka vasakäärmusliku partei Syriza liidri Alexis Tsiprase reedesele avaldusele, milles too ütles, et 17. juuni valimiste võitmise korral tahab ta abipaketi kokkuleppe tühistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles