USA droonirünnaku sihtmärgiks oli Al-Qaeda juhtivliige

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droonirünnakute tõttu vihased  pakistanlased põletasid NATO ja USA lippe Multanis.
Droonirünnakute tõttu vihased pakistanlased põletasid NATO ja USA lippe Multanis. Foto: SCANPIX

Loode-Pakistani rahutul hõimualal eile varahommikul aset leidnud õhurünnaku peasihtmärgiks oli terrorivõrgustiku Al-Qaeda juhtivliige Abu Yahya al-Libi, edastas Ühendriikide meedia.

USA droonirünnakus sai viimastel andmetel surma 15 mässulist, kuid esialgu pole veel kindel, kas nende hulka kuulus ka al-Libi, kirjutas ajaleht New York Times viidates Ühendriikide võimuesindajatele.

«Inimesed uurivad praegu väga hoolikalt, kas ta on veel elus. Selles peab väga kindlalt veenduma. Kuid tegemist on Al-Qaeda tähtsuselt teise mehega ja see oleks neile võimas hoop,» ütles allikas.

Droon ründas kahe raketiga islamistide hoonekompleksi Mir Alis, mis asub Põhja-Waziristani pealinnast Miranshah'st 25 kilomeetrit idas.

«See oleks tugev hoop Al-Qaedale, kui tähtsuselt teine komandör kõrvaldatakse kaks korda vähem kui aasta jooksul,» märkis ka teine tundmatuks jääda sooviv USA võimuesindaja.

Liibüa kodanik al-Libi kerkis terrorivõrgustikus tähtsuselt teisele kohale pärast seda, kui eelmise aasta augustis tapeti Atiyah abd al-Rahman, kes oli samuti Liibüa päritolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles