16 isikut vahistati süüdistatuna afgaani õpilaste väidetavas mürgitamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani koolitüdruk haiglas
Afganistani koolitüdruk haiglas Foto: Reuters / Scanpix

Oletatavalt Afganistani koolitüdrukuid mürgitanud inimesed arreteeriti, kuid tegelikuks massilise tervisehäire põhjuseks võis olla psühholoogiline stress, ütlesid ametnikud täna.

Autoriteedid üritasid vahistamisega lõpetada salapärased haigushood, tavaliselt massilised minestamishood, mis on tabanud sadu Takhari provintsi koolitüdrukuid peaaegu iga päev viimased kaks nädalat.

Kinnivõetute seas olid kliinikus töötanud Pakistani naine ja Talibani ülestõusnute liider, edastab AFP. Kõik on eitanud oma osalust õpilaste mürgitamises ja asitõendid hetkel puuduvad.

Eksperdid on veendunud, et juhtumid on tegelikult osa massilisest psühhogeennsest haigusest või hüsteeriast, mitte mürgitamisest.

Haridusministri esindaja Abdul Saboor Ghufrani ütles täna, et mõned arstid nõustuvad selle teooriaga. «On olnud rida juhtumeid, mida peeti mürgitamiseks, kuid esialgne uuring pole leidnud sellele veel kinnitust,» lausus Ghufrani. «Me ei saa ka välistada, et grupp inimesi ei kavatsenud tahtlikult meie õpilasi haigeks teha.»

«Mõned kahtlusalused on lähipäevadel kinni peetud ja politsei küsitleb neid. Me peame ootame uurimise tulemust,» lisas Ghufrani.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles