Piebalgs soovib Läti peaministri kohta Rahvaerakonnale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andris Piebalgs
Andris Piebalgs Foto: AP / Scanpix

Läti valitsuse uus juht peaks olema Rahvaerakonnast, millel on parlamendis kõige rohkem kohti, ütles Läti Euroopa Komisjoni volinik Andris Piebalgs.


Ideaali kohaselt peaks peaministrikandidaati toetama kaks kolmandikku parlamendisaadikuid, ütles Piebalgs.

«Seega peaksid koalitsiooni kuuluma endise valitsuskoalitsiooni liikmed ja parteid, mis valitsuse programmi toetavad,» ütles Piebalgs intervjuus Läti ärilehele Dienas Bizness.

Volinikku ennast mainiti võimaliku peaministrikandidaadina, kuid ta on eitanud võimalust, et temast uus valitsusjuht saada võiks.

«Ma arvan, et Edgars Zalans ja Valdis Dombrovskis on peaministri kohale piisavalt head kandidaadid. Veelgi enam, kui parlamendiparteid ei suuda nendes kokku leppida, siis ei suudaks nad ka minu kandidatuuris üksmeelele jõuda,» ütles Piebalgs.

Ettepanekut, et valitsust võiks juhtida parteitu inimene, nimetas ta «ebaproduktiivseks». «Ilma poliitilise toetuseta ei saa probleemidega tõsiselt tegeleda,» leidis Piebalgs.

Läti peaminister Ivars Godmanis esitas eelmisel reedel lahkumisavalduse. President Valdis Zatlers lubas uue peaministri nimetada neljapäeval, kuid kolmapäeval ütles ta, et kohtub kahe kandidaadiga - Edgars Zalansiga Rahvaerakonnast ja Valdis Dombrovskisega parempoolsest opositsiooniparteist Uus Aeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles