Kandahari enesetapurünnakus hukkus 23 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mootorrattal sõitnud suitsiiditerrorist õhkis end täna Afganistani lõunaprovintsis Kandaharis, mille käigus sai surma 23 tsiviilisikut ja haavata vähemalt 50, ütles politsei.

«Pomm plahvatas parkimisplatsil, kus seisid NATO poolt juhitud Kandahari õhuväebaasi varustavad veokid,» sõnas politseiülem Abdul Raziq AFP-le.

«Kõik hukkunud olid tsiviilisikud, mitte ühtegi kaitseväelast,» lisas Raziq. Enamus ohvreid olid autojuhid, nende assistendid ja töötajad.

Kandahari õhuväebaas on kõige suurem NATO sõjaväebaas Afganistani lõunaosas, mis on viimase aastakümne jooksul olnud sihtmärgiks Talibani enesetapuvõitlejatele.

Pole veel teada, kellele langeb plahvatuse korraldamise vastutus, kuid sarnaseid rünnakuid on korraldanud karmi käega islamistid, kes üritavad kukutada lääneriikide poolt toetatud president Hamid Karzai valitsust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles