Valimisvõitlus Hispaanias: vihane mees peksis segi baski radikaalide baari

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäevase pommiplahvatuse tagajärjed Lazkaos.
Esmaspäevase pommiplahvatuse tagajärjed Lazkaos. Foto: AFP / Scanpix

Hispaania rahutul Baskimaal asuvas Lazkao linnas peksis äärmuslaste pommiplahvatuses kodu kaotanud mees haamriga segi baski marurahvuslaste baari.


Pomm, mis mehe kodu rusudeks muutis, plahvatas esmaspäeval kohaliku sotsialistliku partei peakorteri ees pärast baskide äärmusrühmituse ETA tehtud hoiatuskõnet. Äärmuslaste vastu ka varem välja astunud mees ei näinud oma kodule tekkinud kahju enne varahommikut ning suundus seejärel vihaga rahvusradikaalide kogunemiskohta ründama. Politsei võttis baari segi peksnud mehe kinni, kuid vabastas hiljem, kirjutas ajaleht El País.

Rahutul Baskimaal on poliitiline võitlus tunduvalt ägenenud 1. märtsil toimuvate kohalike valimiste eel. Baski marurahvuslased soovivad ülejäänud Hispaaniast eralduda, kuid suurel osal kohalikest elanikest on ETA vägivaldsetest võitlusmeetoditest kõrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles