Liibanonis vabastati kolm Hariri mõrvas kahtlustatut

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibanonis nelja aasta eest mõrvatud ekspeaministri Rafik Hariri toetajad.
Liibanonis nelja aasta eest mõrvatud ekspeaministri Rafik Hariri toetajad. Foto: Reuters / Scanpix

Liibanoni võimud lubasid täna tagasi vabadusse kolm kahtlusalust seitsmest, keda hoiti kinni seoses riigi endise peaministri Rafiq Hariri mõrvaga nelja aasta eest.

AFP sai prokuratuurist teada, et vabastatute seas on liibanonlastest vennad Mahmoud ja Ahmed Abdel Aal ning süürlane Ibrahim Jarjura - kõik tsiviilisikud, keda kahtlustati atentaadi kohta info varjamises ja juurdluse segamises.

Haagis peaks sel pühapäeval tööd alustama Liibanoni eritribunal, mis loodi kohtupidamiseks kahtlusaluste üle seoses 2005. aasta veebruaris korraldatud pommiplahvatusega, mis tappis Beirutis lisaks ekspeaminister kokku 22 inimest, nende hulgas ekspeaminister Hariri.

Liibanonis on arreteeritud seoses sellega veel neli kindralit, kes olid tähtsatel positsioonidele riigi julgeolekuaparaadis, mida olid pika aja vältel kontrollinud naaberriigi Süüria võimud, kes eitavad oma seotust poliitmõrvaga.

Kohtualuste seas on tollane presidendi valvemeeskonna komandör Mustafa Hamdan, julgeolekuteenistuste direktor Jamil Sayyed, sisejulgeoleku juht Ali Hajj ja sõjaväeluure ülem
Raymond Azar.

Kellelegi neist pole süüdistust esitatud, ent kõiki nelja kahtlustatakse ettekavatsetud mõrvas, ettekavatsetud mõrvakatses ning terroritegude toimepanemises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles