Kardinal Sodano eitab lahkhelisid Vatikanis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kardinal Angelo Sodano Püha Peetri väljakul Vatikanis 26. mail 2012.
Kardinal Angelo Sodano Püha Peetri väljakul Vatikanis 26. mail 2012. Foto: SCANPIX

Vatikani kardinalide kolleegiumi juht Angelo Sodano püüdis kolmapäeval hajutada saladokumentide lekkimisest tulenevaid kuuldusi ja ütles, et Pühas Toolis valitseb arvamuste paljusus, kuid see ei tähenda lahkhelisid.

«Vihjed mitmesuguste manöövrite kohta hämmastavad mind, sest arvamuste paljusus ei tähenda lahkhelisid,» ütles kardinal, kes oli aastaid eelmise paavsti Johannes Paulus II usaldusalune.

Sodano (84) vastas päevalehe Osservatore Romano küsimustele, mis puudutasid Itaalia meedia teateid ägeda võimuvõitluse kohta Vatikanis. Ajakirjanduse väitel olevat see olnud dokumentide lekitamise põhjuseks.

Enamik Vatikani-vaatlejaid on arvamusel, et niinimetatud Vatileaksi skandaal, mille tõttu vahistati paavst Benedictus XVI kammerteener süüdistatuna dokumentide lekitamises, on suunatud mõjuvõimsa riigisekretäri Tarcisio Bertone jalgealuse õõnestamisele.

Sodano, kes oli riigisekretär 2006. aastani, mil Bertone ta välja vahetas, ütles, et kardinalid püüavad raske olukorraga hakkama saada, kuid süüdistas meediat valeteabe levitamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles