Olof Palme mõrvamüsteerium võidi lahendada?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olof Palme
Olof Palme Foto: SCANPIX

Rootsi legendaarse peaministri Olof Palme mõrva ja mõrvari kohta on saadud uusi juhtlõngu.

Taanis ajaloolase Paul Smithi hiljuti avaldatud raamatus seisab, et 1986. aastal aset leidnud mõrva taga oli Rootsi allilmategelase Christer Petterssoni  niinimetatud kaksikolend, kirjutab Aftonbladet.

Petterssoni kahtlustati Palme mõrvamises, ta anti kohtu alla ja mõisteti süüdi. Hiljem aga vabastati tõendusmaterjali vähesuse tõttu.

Raamatus seisab, et mõrvar elas mõrvapaigast, mis oli Stockholmi Sveavägeni ja Tunnelgatani ristmiku metroojaama sissekäigu juures, vaid 15 minuti jalutuskäigu kaugusel.

Mõrvaril oli samasugune relv nagu Palmel – Magnum 357 ning talle ei meeldinud peaminister.

Kinnitamata andmetel lasi mõrvar end mitu aastat tagasi maha, kui politsei teda arreteerima tuli.

Smithi raamatus seisab, et politsei sai Petterssoni kaksikolendi kohta vihjeid ning see isik kuulati mitmel korral üle.

Kui politseinikud küsitlesid teda 1994. aastal, siis sõnas mees, et tal ei ole enam püstolit, mis politseile huvi pakub. Mehe sõnul müüs ta selle anonüümseks jääda soovinud isikule.

Rootsi politsei kuulas nimetatud meest seoses Palme mõrvaga üle veel 1995. ja 1998. aastal.

Olof Palme oli Rootsi peaminister 1969 – 1976 ja 1982  - 1986. Palme tapeti lasuga selga 28. veebruaril 1986. aastal. Mõrv on olnud 26 aastat lahendamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles