Süüria opositsioon: armee paramilitaarsed üksused tapsid 78 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video, millel on väidetavalt lahing Hama lähedal. Süüria opositsiooni andmetel tapsid armee paramilitaarsed üksused seal 78 inimest
Video, millel on väidetavalt lahing Hama lähedal. Süüria opositsiooni andmetel tapsid armee paramilitaarsed üksused seal 78 inimest Foto: SCANPIX

Süüria opositsiooni teatel tapsid president Bashar al-Assadit toetava armee koosseisu kuuluvad poolmilitaarsed üksused Hama linnalähedal 78 inimest.

Süüria valitsuse esindaja sõnas televisioonis, et selle veresauna korraldasid opositsiooniterroristid, edastab Reuters.

Opositsioonirühmitusi ühendava Süüria rahvusliku nõukogu teatel leidsid tapatalgud aset Qubari külas.

BBC andmetel oli nüüd hukkunute seas 20 naist ja samapalju lapsi.

Välisallikad ei ole juhtunut kinnitanud.

Opositsiooniaktivistide sõnul tegid Süüria armeed toetatavad paramilitaarsed üksused rünnaku Qubarisse eile. Küla pihta avati suurtükituli.

Opositsiooni teatel on selle veresauna taga poolmilitaarsed shabiha üksused, kes saabusid sinna teistest lähedastest küladest.

Shabiha üksuste liikmed on Bashar al-Assadi režiimi toetavad tsiviilisikud, kes välisvaatlejate sõnul on Süüria valitsuse «kahuriliha».

Shabiha üksusi on süüdistatud ka mitmes varasemas veretöös.

Kohalike allikate andmetel hukkus Qubaris 78 inimest, kellest 35 olid ühe suurpere liikmed.

Kui opositsiooni andmed peavad paika, siis on Süürias lühikese aja jooksul aset leidnud juba teine veresaun.

Paar nädalat tagasi tapeti Houlas 108 tsiviilelanikku. Nende surnukehad avastasid ÜRO vaatlejad. Arvatakse, et selle tapmise taga olid ka shabiha üksused.

Süüria mässulised loobusid selle nädala esmapäeval ühepoolselt relvarahust. Assadi üksuste vastast rünnakut plaanitakse alustada sellele nädalalõpul.

ÜRO ja Araabia Liiga erisaadik Kofi Annan raporteerib täna ÜRO Julgeolekunõukogus Süüria olukorra kohta. Samuti esitab ta plaani, kuidas Süürias oleks võimalik kodusõda vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles