Jabloko T-särgid tõid kaasa opositsionääride vahistamise

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskva politseinikud võtsid eile õhtul Maneeži väljakul kinni Jabloko liidri Sergei Mitrohhini ja enam kui kümme inimest ning seda T-särkidel olnud teksti tõttu.

Politseinikud nõudsid esmalt valgete T-särkide seljast võtmist, vahendas Interfax. Korrakaitsjad polnud rahul nendel olnud tekstiga «Seadus miitingutest – see on tee fašistliku riigini!».

Mitrohhin ja tema mõttekaaslased keeldusid seda tegemast ning politseinikud võtsid nad kinni.
Kommersant FMi korrespondent Nikita Batalov säutsus Twitteris, et koos Jabloko liidriga võeti kinni 11 inimest.

Varem olid Jabloko liikmed korraldanud jalutuskäigu Aleksandri aias, et protesteerida miitinguliste trahvimise karmistamise vastu. Enne õhtut sulgesid politseinikud kõnealuse aia külalistele, taolist otsust aga ei põhjendatud.

Riigiduuma hääletas rahvakogunemisel osalejate karmima trahvimise poolt 5. juunil, Föderatsiooninõukogu tegi seda 6. juunil. Vastavalt sellele võib eraisikust loata protestijat trahvida kuni 300 000 rublaga, ametiisikut kuni 600 000 rublaga ja juriidilist isikut kuni miljoni rublaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles