Hiinas võeti eksamiteks kasutusele äärmuslikud meetmed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina õpilased valmistumas eksamiteks
Hiina õpilased valmistumas eksamiteks Foto: Reuters / Scanpix

Üle 9 miljoni Hiina õpilase tegid täna raskeid eksameid, mis tagavad neile pääsu ülikoolidesse ja mille edukaks sooritamiseks on kasutusele võetud ebatavalised abinõud nagu spetsiaalsed lapsehoidjad ja ravimite manustamine veenisiseselt.

Sellel aastal on ülikoolides ainult 6,85 miljonit kohta ning konkurents tippinstitutsioonidesse on tihe. Seega on tõenäosus eksamitel petmiseks suurem, millega seoses on umbes 1500 inimest arreteeritud kahtlustatuna raadiosaatjate ja raskesti märgatavate kuularite müügis, vahendab AFP.

Lapsevanemad ja õpilased on kasutusele võtnud ebatavalised kuid seaduslikud abinõud, et kahe-päevasel olulise tähtsusega eksamil ei läheks midagi valesti.

Väidetavalt on õpilastele antud eksamieelsel perioodil süste, mis peaksid tõstma nende energiataset. Samuti on tavaline anda tüdrukutele hormoonsüste ja rasestumisvastaseid tablette, et menstruatsiooni edasi lükata.

Lisaks palgatakse eksamieelsel perioodil «gaokao baomusid», kes on kvalifitseeritud eksamite lapsehoidjad, kellel on vähemalt üks ülikoolikraad. Nad aitavad õpilasi - teevad neile süüa, pesevad riideid, on neile tuutoriteks ja toetavad neid pingelisel ajal. Lapsehoidja palkamine kümneks päevaks maksab umbes 500 eurot.

Samuti kandis Hiina riigitelevisioon CCTV üle saateid, mis andsid õpilastele eksami ettevalmistamiseks nõuandeid ja hoiatasid neid petmise eest.

Hiina julgeolekuministeerium andis teada, et politsei on avastanud üle saja jõugu, kes on üritanud müüa spetsiaalseid seadmeid petmiseks.

Eksamite läbiviijad lisasid, et nad kasutavad signaali segamissaatjaid ja sageduse detektoreid, et vältida sohitegemist. Samuti skaneeritakse kõikide eksamitegijate näpujälgi, et teha kindlaks nende identiteet.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles