Üks Tõva metsapõlengut kustutanud meestest peitis end tule eest jõkke

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maastikupõleng Venemaal
Maastikupõleng Venemaal Foto: SCANPIX

Üks Tõva vabariigis metsapõlengut kustutanud dessantväelastest pääses eluga üksnes tänu imele, kuna hüppas tule eest jõkke.

Eile kustutas Barun-Hemtšiki metskonnas lõõmavaid põlenguid 13 langevarjurit-dessantväelast. Nad jäid tulle lõksu, mistõttu hukkus kaheksa tuletõrjujat, vahendas vesti.ru. Ülejäänutel õnnestus pääseda.

Kõik ohvrid on nüüdseks ka üles leitud.

Üks pääsenutest sai põletushaavu ja lebab reanimatsioonis. Arstide hinnangul on mehe tervislik seisund stabiilselt raske – põlenud on 25 protsenti kehapinnast, vahendas RIA Novosti. Tema elu on väljaspool hädaohtu.

«Sergei Paderin suudab isegi rääkida ja intervjuusid anda. Tema enda sõnul pääses ta üksnes tänu imele. Põrgulikus suitsus jõudis ta välja taiga jõekeseni, mille vees ta ootas marutule rünnakut. Pärast, kasutades ära tuulevaikust, ronis ta välja ja läks ühe jahimajakese juurde, kus ta üles leiti.»

Dessantväelase sõnul kerkisid seni maapinnal olnud leegid kõrgeks täna ootamatult tõusnud tuulele ja nii tuletõrjujad ohtu sattusidki.

Tänane päev kuulutati vabariigis leinapäevaks. Föderaalne metsaamet maksab hukkunute peredele kompensatsiooniks 500 000 rubla.

Prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja paragrahvi alusel, mis puudutab kahe või enama inimese hukkumist hooletuse tagajärjel.

Uurijate sõnul võis õnnetus juhtuda sellepärast, et nii laiaulatuslikku põlengut hinnati eelnevalt ebatäpselt.

Esialgu teatati, et kahjutuld läks kustutama 14 dessantväelast, kuid hiljem selgust, et neist üks jäi baasi, vahendas vesti.ru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles