Läti välisminister: suhted Venemaaga on pilvised

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putini poolehoidjad Moskva Maneeži väljakul 5. märtsil.
Vladimir Putini poolehoidjad Moskva Maneeži väljakul 5. märtsil. Foto: SCANPIX

Läti välisministri Edgars Rinkēvičsi sõnul on riigi suhted Venemaaga ning ka NATO ja Euroopa Liidu suhted Venemaaga varasemast pilvisemad.

Täna Läti Raadiole antud intervjuus ütles Rinkēvičs, et Läti ja Venemaa suhetes on endiselt mitmeid teemasid, mis tekitavad kahe riigi vahel erimeelsusi. Konkreetselt tõi välisminister esile erineva ajalookäsitluse ja hiljutise keelereferendumi, kus lõunanaabrid lükkasid tagasi kava nimetada vene keel Läti teiseks riigikeeleks, vahendas uudisteagentuur LETA.

«Viimastel aastatel on meid pannud muret tundma Venemaa relvajõudude [mõjuala] laienemine, nagu ka ründerelvade paigutamine Kaliningradi Balti riikide piiri äärde,» märkis Rinkēvičs.

Küll aga avaldas Rinkēvičs lootust, et ühel päeval loobub Venemaa oma senisest vastanduvast koostööst lääneriikidega.

«Aga seda näitab ainult aeg,» lisas Rinkēvičs, kelle sõnul on veel liiga vara teha järeldusi selle kohta, milliseks kujunevad Läti suhted Kremlisse naasnud Vladimir Putini presidendiajal, kuna Putin alles kujundab riigi välispoliitilist kurssi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles