Vene sõjalaevastiku ohvitsere kahtlustatakse rakettide salaveos

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjalaevastiku raketiristleja Pjotr Veliki.
Vene sõjalaevastiku raketiristleja Pjotr Veliki. Foto: AFP / Scanpix

Vene sõjaväeprokuratuur teatas täna juurdluse alustamisest kõrgete mereväeohvitseride ja ärimeeste suhtes, keda kahtlustatakse allveelaevatõrjerakettide illegaalses Hiinasse vedamises.


Iterfaxi andmetel olid kahtlusalused toimetanud mõnikümmend raketti ning ka paarsada lennukipommi Tadžikistani kavatsusega müüa need edasi Hiinale kokku 18 miljoni dollari eest, vahendas AFP.

«Me oleme esitanud materjalid kriminaalasja algatamiseks mereväeohvitseride ja mitme ärimehe vastu,» kinnitas prokurör Sergei Fridinski tänasel koosolekul.

Uurimisele lähedal seisva allika sõnul on asjaga seotud kõrged ohvitserid, nende seas viitse- ja kontradmiralid. Tema andmetel on riigikassast relvade üleviimise käigus kadunud 1,6 miljonit dollarit.

Hiina Rahvavabariik on pikalt olnud Vene relvatööstuse kuldklient, kuid viimasel ajal on see äri muutunud tundlikumaks, sest Moskva muretseb oma tehnoloogia loata kopeerimise pärast, sest Peking on asunud hoogsalt arendama kodumaist relvatööstuskompleksi.

Kesk-Aasias asuvas Tadžikistanis on Venemaa säilitanud oma sõjalise kohaloleku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles