Prohhorov plaanib oma partei suvel ära registreerida

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paremalt alates ajakirjanik Aleksandr Ljubimov, Mihhail Prohhorov ja tema õde Irina ning Jaroslavli linnapea Jevgeni Urlašov pressikonverentsil, kus nad teatasid plaanist luua uus erakond.
Paremalt alates ajakirjanik Aleksandr Ljubimov, Mihhail Prohhorov ja tema õde Irina ning Jaroslavli linnapea Jevgeni Urlašov pressikonverentsil, kus nad teatasid plaanist luua uus erakond. Foto: SCANPIX

Miljardär Mihhail Prohhorov plaanib viia suvel lõpuni oma partei Kodanikuplatvorm registreerimise, et osaleda valimistel, kasvõi näiteks kuberneri omadel.

Oligarhiks nimetatav Prohhorov saavutas märtsis aset leidnud presidendivalimistel Vladimir Putini ja Gennadi Zjuganovi järel kolmanda koha, kogudes 8 protsenti häältest, vahendas RIA Novosti.

Ta avalikustas 4. juunil plaani registreerida Kodanikuplatvorm, kuhu hakkab kuuluma 500 inimest. Uue seaduse järgi on see erakonna registreerimise eelduseks olev minimaalne liikmete arv.

Partei eesmärgiks nimetas Prohhorov vajadust «hoida litsentsi» selleks, et anda arvamusliidritele võimalus osaleda valimistel. Ise ta erakonda astuda ei plaani.

«Me kavatseme selle registreerimisprotsessi suvel lõpule viia, et võtta osa neljast kubernerivalimisest, kolmest linnapeavalimisest ja kuuest seadusandliku kogu valimisest,» rääkis ta intervjuus ajakirjale Profil.

Ühine valimispäev on 14. oktoober. Oletatavalt leiavad siis aset esimesed otsesed kubernerivalimised neljas regioonis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles