Ekspert: Vene kindrali avaldus Soome vastu oli üllatav

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Raul Sulbi
Copy
Kaarel Kaas.
Kaarel Kaas. Foto: Toomas Huik

Venemaa kindralstaabi ülema armeekindral Nikolai Makarovi hiljuti Helsingis tehtud jäine avaldus oli ootamatu selle poolest, et see oli tehtud Soomes ja suunatud otseselt meie põhjanaabrite vastu, ütles Rahvusvaheliste Kaitseuuringute Keskuse teadur Kaarel Kaas.

Ta rääkis ERR Uudistele, et Soomel on Venemaaga olnud seni kui mitte sõbralikud, siis vähemalt viisakad ja korrektsed suhted.

«See avaldus oli ehtvenelikult paradoksaalne, Makarov rääkis seal, kuidas Venemaa ja NATO koostöö on väga hea, aga järgmine lause oli see, et NATO lähenemine on meile oht ja Venemaa ning Soome suhted võivad halveneda,» ütles Kaas.

Eksperdi arvates peaks Eesti kindlasti selliseid avaldusi tähele panema. «See on üldine indikaator selle kohta, milline on president Vladimir Putini n-ö. uusvana administratsiooni välispoliitiline liin lähemas tulevikus.»

Tagasi üles